blåt sygesikring norge


Danmark har en særlig aftale med de andre nordiske lande som i visse tilfælde giver dig ret at få dækket udgifter til hjemtransport. Med blåt sygesikringsbevis har du ret til lægebehandling på lige vilkår med borgere i det land du rejser i.


Bringduk I Blatt Silkeliv Klaer Blatt Skjort

Her kan du bestille det blå EU-sygesikringskort.

. Generelt set dækker det blå sygesikringskort alle de sundhedsydelser som borgerne i dit opholdsland kan benytte sig af. Med det blå EU-sygesikringskort har du ret til samme sygesikring som borgerne i det land du rejser i. Med det blå EU-sygesikringskort har du ret til samme sygesikring som borgerne i det land du rejser i.

Det er vigtigt at dit blå sygesikringskort er gyldigt i hele perioden hvor du er udenlands ellers gælder det ikke. Efter du har ansøgt vil du automatisk modtage et midlertidigt sygesikringskort via Digital Post. Hvad dækker det blå sygesikringskort i Norge.

Vær opmærksom på om du snart skal have udskiftet dit og familiens kort. Du er dog kun dækket for behandling på offentlige behandlingssteder og hos behandlere som har en aftale med landets offentlige sygesikring. Det blå EU-sygesikringskort skal bruges når du rejser til et EU-land samt Norge Island Liechtenstein og Schweiz.

Det blå sygesikringskort er gratis og gyldigt i op til fem år. Det blå kort dækker på rejser inden for EU samt i Norge Island Liechtenstein og Schweiz. Det vil sige at du kan risikere egenbetaling på visse skader hvis det er vilkårene i landet.

Selve det fysiske kort vil du modtage med posten efter cirka 2-3 uger. For akut lægehjælp ring 116117 eller 113. Cirka 4 millioner danskere har et EU-sygesikringskort.

Du behøver ikke det blå sygesikring i Norden. For akut lægehjælp ring 116117 eller 113. Det er Udbetaling Danmark der behandler ansøgninger om det blå EU-sygesikringskort og udsteder kortet.

Bestilling af det blå sygesikringskort er gratis og foregår digitalt via Borgerdk klik her. Du kan bruge det blå sygesikringskort på både private ferierejser forretningsrejser kombinerede ferie- og forretningsrejse i et EU-land Norge Island Liechtenstein eller Schweiz i op til 1 år eller hvis du får akut behov for behandling pga. Hvordan er du dækket med det blå EU-sygesikringskort.

Kortet giver nemlig turisten ret til samme sundhedsydelser som borgerne i de enkelte EU-lande foruden Norge Island Schweiz og Lichtenstein hvis kortet er fornyet og gyldigt. Lægen kan kræve eventuelle egenbetalinger inden behandlingen går i gang. Ifølge en særlig nordisk aftale kan det gule sundhedskort dokumentere at du kan få samme lægebehandling i Sverige som det blå EU.

Gratis behandling hos læger og på hospitaler. Du vil normalt modtage kortet på din adresse i løbet af 2-3 uger. Det er Udbetaling Danmark der behandler ansøgninger om det blå EU-sygesikringskort og udsteder kortet.

Norge Sygdom på rejsen. Telefon 31 33 445 68 70. Du kan bestille kort til dine børn under 18 år hvis de bor på samme adresse som dig.

Det blå sygesikringskort kan kun bruges i EU-lande Norge Island Liechtenstein og Schweiz. Du kan nøjes med at fremvise dit almindelige gule sygesikringskort. Hvis du bliver syg i Sverige eller har brug for akut lægebehandling i Sverige kan du som udgangspunkt blot vise det gule sundhedskort.

Norges sundhedsmyndigheder website EU om regler for sygesikring dækning i Norge på dansk website. Hvis du bliver syg mens du opholder dig i Norge Sverige Finland eller Island og hvis en læge vurderer at du skal rejse hjem kan du få. Det blå kort dækker især.

I lande som Sverige Norge Island og Finland er der særlige regler for hjemtransport. En bestående eller kronisk sygdom som din rejseforsikring ikke dækker. Kortet giver ret til sundhedsydelser på de vilkår der gælder for borgerne i det land du opholder dig i.

Reglerne betyder at du i nogle tilfælde kan få dækket hjemtransport hvis en læge vurderer at du ikke kan rejse hjem. Det er den lokale læge eller anden sundhedsperson der vurderer om du har behov for en konkret behandling nu og her eller om du kan vente med behandling til du kommer hjem. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker ikke for transporten hjem hvis du bliver syg er ude for en ulykke eller dør.

Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort når du rejser til et andet EU-land Norge Island Schweiz eller Liechtenstein. Her giver det ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land du rejser i. Sygesikringens dækning i Sverige.

Aftalen betyder du ikke behøver være i besiddelse af det blå sygesikring for at have ret til behandling fra det offentlige. De nordiske lande Danmark Norge Sverige Finland og Island har en særlig aftale omkring sygesikring. Reglerne findes i den nordiske konvention om social sikring.

Egenbetaling hos læge der varierer. Dog kan gyldigheden være kortere hvis du skal bruge kortet til andet end ferie eller bor i udlandet. Telefon 47 23 32 70 00.

Det blå sygesikringskort dækker ikke al behandling. Efter de fem år kan det fornyes gratis. Det blå EU-sygesikringskort blev indført i 2014 og er gyldigt i fem år.

Fakta om det blå kort. Være adgangen til gratis sygehusbehandling ved akutte behov ligesom du i nogle lande kan komme gratis til lægen hvis du eksempelvis får halsbetændelse. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort når du rejser til et andet EU-land Norge Island Schweiz eller Liechtenstein.

Kortet dækker ikke hjemtransport. For akut lægehjælp ring 112. Behandling på offentlige sygehuse og klinikker der har en aftale med den offentlige sygesikring i det land du opholder dig i.

Nederlandenes sundhedsmyndigheder website EU om regler for sygesikring dækning i Nederlandene på dansk website. Det blå sygesikringskort dækker lægebehandling og medicin ved tilskadekomst akut sygdom og ved behovsbestemt sygehjælp. Kommer du til skade og skal have hjemtransport fra.

Når du søger om det blå EU-sygesikringskort får du automatisk sendt et midlertidigt bevis til Digital Post. Skal du på erhvervsrejse til et EU eller EØS land Norge Island Liechtenstein og Schweiz og har du ikke tegnet en erhvervsrejseforsikring bør du som minimum medbringe det blå EU-sygesikringskortHvis du skulle blive syg eller komme til skade giver kortet dig adgang til behandling i den offentlige. EU om regler for sygesikring dækning på Malta på dansk website.


Region Midtjylland Hvornar Udlober Dit Bla Eu Sygesikringskort Er Din Vinterferie Skiferie Sa Har Du Nok Allerede Skrevet Det Bla Eu Sygesikringskort Pa Huskelisten Hvis Rejsen Gar Til Et Eu Land Norge


Husk At Tjekke Dit Bla Eu Sygesikringskort Dcu


Blat Sygesikringsbevis Og Gult Sundhedskort Hvordan Fungerer De Nye Sygesikringskort


Det Kan Koste Dyrt Ikke At Have Styr Pa Den Bla Sygesikring Tv 2


2


Pin Op Hadeland Glassverk Norge


2


Eu Sygesikringskort Assens Kommune


Rejsesygeforsikring Det Bla Kort Patienthandbogen Pa Sundhed Dk


App Hjaelper Med Brug Af Blat Sygesikringskort


Undga Monster Regning Forny Dit Bla Eu Sygesikringskort Dcu


Eu Sygesikringskort


1 5 Millioner Bla Sygesikringskort Er Snart Ugyldige Se Her Hvor Det Kan Bruges Tv 2


Blat Eller Gult Med Pa Rejsen Rejsecenter Djursland


Det Bla Eu Sygesikringskort Sos International


Hadeland Glassverk Norge에 있는 핀


Sygesikring Pa Rejsen Rodt Kort Til Gult Kort Fdm


Hvad Daekker Det Bla Sygesikringskort I 2022 Rejseforsikringsguiden Dk


Rejseforsikringer

Related : blåt sygesikring norge.